Werkwijze

Schets

Van dromen, ideeën en schetsen van waterwoningen, maken wij vrijblijvend een vaster omlijnd plan. We bezoeken de waterkavel, bekijken de bereikbaarheid en omschrijven wat uiteindelijk de nieuwste Ardesch kan worden. Op basis van dit plan maken we een heldere offerte, die we bespreken.

Ontwerp

Na overeenstemming bezoeken we de waterkavel vaak nogmaals en maken we een definitief ontwerp. Dat gaat meestal in samenwerking met een architect. Ardesch kan voor uiteenlopende ontwerpen uitstekende waterarchitecten aanbevelen. Tijdens het gehele proces is er veelvuldig overleg om tot een goed afgewogen geheel te komen. Het definitief ontwerp geeft tot op detailniveau de exacte maatvoering, de bouwtechnieken en de specifieke uitvoering in materialen weer.

Materiaal

Wij bouwen met duurzaam materiaal. Dat betekent bij ons: onderhoudsarm, ecologisch verantwoord en energiezuinig. Een Ardesch staat voor duurzaam vakwerk dat zichzelf in een aantal woonjaren terugverdient. Wij doen geen concessies aan de kwaliteit van materialen. Eerder laten we bijvoorbeeld werkzaamheden in de afbouwfase door de opdrachtgever zelf uitvoeren, om budget vrij te spelen voor de betere materiaalkeuze of detaillering in het casco.

Bouw

Na het definitief ontwerp bouwen we eerst het betonnen maatfundament. De opbouw is houtskeletbouw, die we onder geconditioneerde omstandigheden, wind- en waterdicht prefabriseren. De bouw voeren wij uit aan de kade. De bouw van een Ardesch neemt, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp tussen de drie en acht maanden tijd. Ook voor moeilijk bereikbare waterkavels vinden wij goede oplossingen en uiteindelijk wordt de Ardesch naar zijn plek van bestemming gevaren.